Informatiemiddag Groninger Energie Koepel (GREK)

Ik woonde op 22 april 2017 een inspirerende middag bij van de GREK  in Garnwerd. Heerlijk geluisterd, vragen gesteld, kennis gemaakt, wat gedronken, borrelhapje gegeten  en leuk boeketje mee naar huis, gemaakt door Angela Rijnen van Eikemaheert in Loppersum.

Gedurende de hele middag werd er gebreid en in de pauze breiles gegeven, door Agnes en natuurlijk kreeg ik zin om een breicafé te gaan organiseren. Tussendoor ook zang van Marlene Bakker begeleid door piano. Het was voor mij een echte verwenmiddag.

 Meteen Karpo Wierde Wonen wat onder de aandacht gebracht. Want ik was er niet alleen voor de energie, maar ook voor informatie over een ecodorp  . Mocht het niet lukken om “hier” een leuke woon/werk/leef gemeenschap te creëren, dan is Ecodorp Noordeland een leuk alternatief.

 

Maar eerst verder met “mijn” ecodorpje binnen de grenzen van Boerderij Karpo. Met een glimlach bedenk ik: hopelijk is het binnenkort niet meer “mijn”, maar “ons” plan.  Met mensen die er vanmiddag waren, met buren, vrienden …… Ik laat me verrassen. 

Iemand vroeg: heb je een doelgroep?
Mijn antwoord: dat probeer ik juist  open te laten. “Gewoon” iedereen die zich aangesproken voelt door de plek en het idee. En natuurlijk moet het met elkaar “klikken”. Kijk even verder op de site, lees het blog over Karpo Wierde Wonen en wie weet zie ik je binnenkort.